Polityka prywatnościDane osobowe będą przetwarzane przez Warszawskie Nieruchomości Cezary Brzoski z siedzibą w Warszawie, dla celów dopuszczalnych zgodnie z § 6 ust.1 lit.b Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (RODO).
Przekazanie danych firmie Warszawskie Nieruchomości Cezary Brzoski z siedzibą w Warszawie jest dobrowolnie, administratorem danych osobowych jest firma Warszawskie Nieruchomości Cezary Brzoski z siedzibą w Warszawie.
Użytkownikom strony internetowej www.warszawskienieruchomosci.pl przysługuje prawo dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania.
Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak brak akceptacji ich podania i przetwarzania spowoduje niemożność udostępnienia treści zawartych na stronie www.warszawskienieruchomosci.plFormularz kontaktowy
Dane uzupełnione i wysłane z poziomu formularza kontaktowego w zakładce „Kontakt” służą do kontaktu z użytkownikiem, udzielenia odpowiedzi użytkownikowi na jego zapytanie, przekazania oferty użytkownikowi na jego prośbę, zrealizowania usługi lub sprzedaży produktu użytkownikowi, jeśli wyraził taką wolę. Dane użytkownika mogą zostać wykorzystane celem przedstawienia ofert nieruchomości i usług firmy.

Informacje o „cookies”
Zgodnie z art. 173 ust. 1 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. z 2004 r. Nr 171, poz. 1800) informujemy, że podmiotem zamieszczającym na Państwa urządzeniu końcowym pliki „cookies” jest firma Warszawskie Nieruchomości Cezary Brzoski. Pliki „cookies” (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika. Pliki „cookies” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Pliki „cookies” wykorzystywane są w celu:
– dostosowania zawartości strony internetowej do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika strony internetowej i odpowiednio wyświetlić witrynę dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
– tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy strony internetowej korzystają z witryny, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.
W ramach strony internetowej www.warszawskienieruchomosci.pl stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików „cookies”: sesyjne (session cookies) oraz stałe (persistent cookies). „Cookies” sesyjne są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia przeglądarki internetowej.
„Cookies” stałe są plikami przechowywanymi w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony w parametrach plików „cookies” lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika.

Użytkownicy strony internetowej www.warszawskienieruchomosci.pl mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików „cookies”. Poziom ochrony przed generowaniem plików „cookies” ustawia się w każdej przeglądarce. Jest możliwe częściowe blokowanie plików „cookies”, aż do całkowitego ich blokowania. Całkowite blokowanie zwiększa poziom bezpieczeństwa i ochrony danych, ale może również uniemożliwiać działanie niektórych funkcji, np. zalogowanie się na stronie, która udostępnia pocztę e-mail. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików „cookies” dostępne są w
ustawieniach przeglądarki internetowej.

Domyślne ustawienia przeglądarki internetowej zazwyczaj pozwalają na umieszczanie plików „cookies” w urządzeniu końcowym użytkownika. Zgodnie z art. 173 ust. 2 ustawy Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2017 poz. 1907) pozostawienie takich ustawień przeglądarki po otrzymaniu informacji na temat plików „cookies” stosowanych w witrynie jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na stosowanie plików „cookies” w witrynach internetowych.

Firma Warszawskie Nieruchomości Cezary Brzoski informuje, że ograniczenia stosowania plików „cookies” mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności strony www.warszawskienieruchomosci.pl. Więcej informacji na temat plików „cookies” dostępnych jest w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej oraz pod adresami internetowymi najpopularniejszych przeglądarek internetowych:
– dla przeglądarki Mozilla Firefox jest to adres: http://support.mozilla.org/pl/products/firefox
– dla przeglądarki Internet Explorer jest to adres: http://support.microsoft.com/pl-pl/products/internet-explorer
– dla przeglądarki Google Chrome jest to adres: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py

Mechanizm statystyk
Na stronie www.warszawskienieruchomosci.pl zainstalowane jest oprogramowanie do tworzenia statystyk jego odpowiedzialności – Google Analytics, usługi analizy oglądalności stron internetowych udostępnianej przez Google LLC z siedzibą w Stanach Zjednoczonych, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 („Google”). Statystyki zbierają informacje o rozdzielczości ekranu, głębi kolorów, zainstalowanej wersji Flasha i JavaScriptu, fizycznym położeniu użytkowników, plików „cookies”. Informacje generowane przez „cookies” na temat korzystania ze strony internetowej przez użytkownika (włącznie z jego adresem IP) są przekazywane spółce Google, która przechowuje je na swoich serwerach. Google będzie korzystała z tych informacji w celu oceny korzystania ze strony internetowej przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na stronach internetowych i korzystaniem z internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google. Użytkownik może zrezygnować z przekazywanie do Google informacji opisanych powyżej poprzez wybranie odpowiednich ustawień w przeglądarce internetowej, jednak należy pamiętać, że w takim przypadku korzystanie z wszystkich funkcji strony internetowej www.warszawskienieruchomosci.pl może okazać się utrudnione.

Informacja o tym jak Google korzysta z plików „cookies” jest dostępna pod adresem:
http://policies.google.com/technologies/cookies?hl=pl, zaś pełna treść polityki prywatności stosowanej przez Google znajduje się pod adresem: http://policies.google.com/privacy?hl=pl.

Pozostałe postanowienia
Na zmiany w Polityce Prywatności może wpłynąć rozbudowa strony internetowej www.warszawskienieruchomosci.pl , rozwój technologii internetowej lub zmiany w zakresie ochrony danych osobowych. O wszystkich zmianach informujemy na tej stronie internetowej.
W razie dodatkowych pytań prosimy o kontakt:
Warszawskie Nieruchomości Cezary Brzoski ul.Chmielna 122, 00-801 Warszawa
Tel. +48 538 533 833
E-mail: biuro@warszawskienieruchomosci.pl